bounty bars

Sit back, relax and eat.. Bounty bars!

(Click here for English)

bountys

Ik eet heel graag kokos: een heerlijke curry met kokosmelk, kokosvlokken in granola, geraspte kokos bij m’n havermout EN van Bounty’s!! Bounty was vroeger een van m’n favoriete bars, maar echt gezond zijn ze natuurlijk niet. Er zit veel suiker in, glucosesiroop en E-nummers. Gelukkig kan je gezonde bounty’s makkelijk zelf maken! Je hoeft je niet schuldig te voelen bij het eten van deze bounty’s, maar eet ze ook niet allemaal in een keer op… 😉

Recept voor 15 stuks:

 • 2 cups / 140 g gemalen kokos
 • 1 cup / 250 ml kokosmelk
 • 3 el kokosolie
 • 4 el ahornsiroop (of minder als je de bounty minder zoet wil)
 • snufje zeezout
 • 1 tl vanille extract
 • 250 g donkere chocolade

Doe de kokosmelk, kokosolie en ahornsiroop in een pannetje en warm op tot alles goed gemengd is en de olie is gesmolten. Voeg de gemalen kokos en de vanille extract toe, meng goed en giet in een bakvorm met bakpapier. Duw alles goed aan en laat een paar uur afkoelen en opstijven in de frigo.

Haal uit de frigo, maar laat in de vorm zitten en snij er de bars in. Zet nu in de vriezer tot het helemaal hard is.

Laat de chocolade smelten au bain marie. Haal de bars uit de vriezer en dip ze in de chocolade. De bars moeten heel hard zijn als je ze in de chocolade dipt. Laat ze even opstijven op het bakpapier en zet nog even in de frigo. Smullen maar!

Bewaar de bars in de frigo.


English

I have always been a big coconut lover: I love to eat indian curry with coconut milk or toasted coconut in granola and of course BOUNTY BARS. It’s better to avoid the classic bounty bar because of the amount of white sugar, glucose syrup and emulsifiers.

But eating clean and healthy does not mean you have to miss tasty food. Here you have a healthy version of the classic Bounty bar. This recipe is very easy and I even find that they taste even better than the original.

Recipe for 15 bounty bars:

 • 2 cups / 140 g unsweetened shredded coconut
 •  1 cup / 250 ml coconut milk
 • 3 tbsp coconut oil
 • 4 tbsp maple syrup
 • 1 tsp vanilla extract
 • ¼ tsp sea salt
 • 250 g dark chocolate

In a saucepan melt the coconut milk, coconut oil and maple syrup over low medium heat and stir to combine. Add shredded coconut and vanilla extract and mix well. Spoon the mixture into a baking dish with baking sheet and press very firmly.

Cool it in the fridge until it becomes firm. Cut into bars and chill in the freezer. The bars need to be very cold and hard to coat them with the chocolate.

Gently melt the chocolate in a double boiler. Remove the double boiler from the stove and while the chocolate is still liquid, dip your cold coconut bars. When completely covered with chocolate, put on a piece of baking sheet and let dry. Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close